آیا تاکنون به دنبال مقصدی بکر و متفاوت برای سفر دریایی در خلیج فارس بوده اید؟ جزیره هندورابی کیش با سواحل مرجانی، جاذبه های تاریخی و طبیعت زیبا، فرصت ماجراجویی و آرامش را همزمان در اختیار شما قرار می دهد. اگر می خواهید درباره مسیرهای دسترسی، تفریحات و دیدنی های خاص این جزیره بیشتر بدانید، خواندن ادامه مطلب را از دست ندهید.

درباره جزیره هندورابی کیش

جزیره هندورابی کیش با وسعت ۲۲.۸ کیلومتر مربع بین دو جزیره کیش و لاوان در بندرلنگه استان هرمزگان قرار گرفته است. این جزیره هموار، بلندترین نقطه با ارتفاع تنها ۴۵ متر از سطح دریا دارد و از توابع بخش کیش است. هندورابی که در قدیم با نام ابرون شناخته می شد، طبق اسناد هلندی ها در سال ۱۶۴۵ میلادی نام هورن را برای این جزیره انتخاب کردند. شکل گیری نام امروزی هندورابی ترکیبی از اسامی تاریخی و افسانه‌ ای است. جمعیت هندورابی حدود ۱۲۴ تا ۲۰۰ نفر برآورد شده و اغلب ساکنان از تبار عرب های ایرانی هستند. زبان فارسی بین بومیان رایج است و ارتباط با مسافران راحت صورت می گیرد.

سبک زندگی در هندورابی با ماهی گیری و تامین آب از طریق دستگاه های آب شیرین کن و آب انبار های خانگی تعریف می شود. جزیره فاقد فروشگاه مواد غذایی و نانوایی است و ساکنین از طریق بنادر اطراف نیازهای خود را تامین می کنند. در هندورابی خبری از وسایل حمل و نقل عمومی نیست و گردشگران با موتور یا دوچرخه گشت و گذار می کنند. 

درباره جزیره هندورابی کیش

تاریخچه جزیره هندورابی

تاریخچه جزیره هندورابی نشان می دهد این منطقه ریشه در سده های گذشته دارد و نشانه هایی از حضور استعمارگران پرتغالی از سال ۱۵۰۲ تا ۱۶۴۸ میلادی در آن پیداست. اسناد تاریخی این جزیره را با نام ابرون معرفی کرده اند و هلندی ها در سال ۱۶۴۵ میلادی نام هورن را بر آن نهادند. در گذر زمان و با تغییرات گویش محلی، دو نام ابرون و هورن به هندورابی تبدیل شده است. یک روایت افسانه ای هم وجود دارد که نام هندورابی را برگرفته از نام یک زوج عاشق، هند و رابی، می داند که به جزیره پناه آوردند.

پرتغالی ها هندورابی را به پایگاهی نظامی و تجاری بدل کردند و آثار این دوره مانند بقایای ساختمان های قدیمی و قبرستان پرتغالی ها همچنان دیده می شود. روستاهای مخروبه الدورات و الصراه از جمله شواهد تاریخی این منطقه اند. در طول جنگ جهانی اول، گروه های کوچ نشین مهاجر این جزیره را منطقه قشلاقی خود قرار دادند. 

جزیره هندورابی کجاست

جزیره هندورابی یکی از جزایر کوچک و مسطح خلیج فارس است که در استان هرمزگان و شهرستان بندر لنگه قرار دارد. این جزیره در فاصله ۲۸ کیلومتری غرب جزیره کیش و میان جزیره لاوان و کیش واقع شده است. هندورابی در اواخر دهه ۸۰ همراه با فارور کوچک و بزرگ به منطقه آزاد کیش اضافه شد تا گردشگری در آن رونق بگیرد.

دسترسی به جزیره هندورابی از طریق قایق های موتوری از بندر چیرویه یا اسکله ماهیگیری کیش امکان پذیر است. بندر چیرویه تنها ۹ کیلومتر با این جزیره فاصله دارد و پیمودن مسیر دریایی آن تنها ۲۰ دقیقه زمان نیاز دارد. فرودگاه هندورابی در سال ۱۳۹۶ افتتاح شده و مسافران می توانند از راه هوایی هم سفر کنند. هندورابی هیچ کوه یا عارضه طبیعی مرتفع ندارد و بلندترین نقطه آن از ۴۵ متر فراتر نمی رود. 

جزیره هندورابی کجاست

مسیرهای دسترسی به جزیره هندورابی

برای سفر به جزیره هندورابی چند مسیر مختلف وجود دارد. نزدیکترین مسیر، بندر چیرویه است که فقط ۹ کیلومتر با هندورابی فاصله دارد و قایق های موتوری این مسیر را در ۱۵ تا ۲۰ دقیقه طی می کنند. برای دسترسی از بندر لنگه، باید با قایق های کوچک حدود ۳۰ دقیقه در مسیر باشید. از جزیره کیش هم امکان دسترسی وجود دارد. ابتدا باید خودتان را به اسکله ماهیگیری کیش برسانید و سپس با قایق یا کشتی، حدود یک ساعت و نیم بعد به هندورابی برسید. قایق های مسافربری مختلف در این اسکله کار انتقال مسافران را انجام می دهند.

اگر ترجیح می دهید سریعتر برسید، فرودگاه هندورابی مسیر هوایی را فراهم کرده است. ابتدا باید با هواپیما به کیش بروید و سپس بلیط هوایی کیش-هندورابی را تهیه کنید تا سریعتر به مقصد برسید. مسیرهای دریایی دیگر نیز از جزیره لاوان به هندورابی وجود دارد که با قایق های موتوری امکان پذیر شده است. مسیر بندرعباس مستقیم نیست؛ ابتدا باید به بندر لنگه برسید، سپس راهی بندر چیرویه شوید و در نهایت با قایق، در زمانی کوتاه وارد هندورابی شوید.

آب‌ و هوای جزیره هندورابی

جزیره هندورابی در خلیج فارس، اقلیمی گرم و مرطوب دارد. در نیمه اول سال، میانگین دما بین ۳۰ تا ۴۵ درجه سانتی گراد ثبت می شود و رطوبت افزایش پیدا می کند. آب های خلیج فارس، رطوبت هوا را شدیدتر می کنند و گرمای تابستان را به بیش از ۴۰ درجه می رسانند. در نیمه دوم سال، هوا معتدل باقی می ماند و سرمای پاییز و زمستان به این بخش نمی رسد. این شرایط آب و هوایی، سفر به هندورابی را در پاییز و زمستان ممکن می کند و بهترین فصل سفر به هندورابی از نظر آب و هوا پاییز و زمستان است.

تفریحات جزیره هندورابی

جزیره هندورابی با اینکه وسعت کوچکی دارد، تفریحات متنوعی در دل خود جای داده است. سواحل شنـی، کلوپ های تفریحات آبی و فضاهای آرام، همراه با امکان کمپینگ و موتورسواری محیطی جذاب برای استراحت و ماجراجویی فراهم می کنند. 

تفریحات جزیره هندورابی

جاهای دیدنی جزیره هندورابی

جزیره هندورابی با وجود مساحت کم، تنوع زیادی از جاذبه های طبیعی و تاریخی دارد. سواحل بکر، روستاهای قدیمی، غارهای دریایی و مراکز تاریخی تجربه ای متفاوت برای گردشگران رقم می زنند. 

تخمگذاری لاک پشت ها جزیره هندورابی

نتیجه گیری

سفر به جزیره هندورابی، فرصتی متفاوت برای کشف آرامش خلیج فارس، طبیعت بکر و تجربه تفریحات دریایی متنوع فراهم می کند. اگر به دنبال مکانی خلوت، دست نخورده و با جاذبه های تاریخی هستید، هندورابی جای مناسبی به شمار می رود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *